$type=slider$sn=0$l=0$m=0$show=home

$show=home

Management Team "MT" Column - Zorgsector #Smartnation | mei 2017



Mei 2017
https://www.mt.be/

Van 12 tot 22 maart was ik voor Mentorprise op een business trip naar het verre Singapore ikv onze internationale Recruitment activiteiten. Ik heb in m’n leven al héél wat gereisd, maar dit zou mijn eerste echte contact met het Verre Oosten worden. Na een intense vlucht van bijna 12 uur, landde ik op Singapore “Changi” Airport, dé beste luchthaven van de wereld naar verluid. Ingesloten tussen verre oorden als Maleisië, Indonesië, Thailand en Cambodja, verwachtte ik me aan een pittige indompeling in een voor mij ongekende oosterse cultuur. Niets bleek minder waar. Onmiddellijk voelde ik me helemaal thuis in deze waanzinnig moderne wereldstad. 

Ik kwam onverhoopt in een soort van American dream beleving terecht. Alles is hier beter, groter, efficiënter, moderner en sterker. Dit Singapore is op vlak van infrastructuur en organisatie, een vele malen betere versie van “onze” wereldsteden Londen, Parijs of New York. Het openbaar vervoer is van het veiligste en best georganiseerde in de wereld, heb ik zelf mogen ondervinden. Daartegenover staat dat het MRT-transport (metro) dan ook nog één van de goedkoopste is van alle wereldsteden. Positief gevolg? Er wonen en werken samen ongeveer 6 miljoen mensen in Singapore, maar file is nagenoeg onbestaande.

Dankzij hun aantrekkelijke economische klimaat, haalt Singapore zelfs in mindere economische tijden groeicijfers tot 5% op jaarbasis. De voordelen van de sterke economische groei zijn overal merkbaar. De levenskwaliteit in Singapore behoort tot de hoogste in de wereld. Deze heeft ook zijn positieve impact op de gezondheidszorg. Bloomberg rangschikte de Singaporese Gezondheidszorg in 2014 als de meest efficiënte in de wereld.

Op de laatste dag van mijn verblijf daar, ontmoette ik aan de bar van het hotel de CEO van een top Bio Tech bedrijf. Zijn organisatie werkt in Singapore aan een “maatwerk” behandeling voor diverse soorten kankers. Deze CEO vertelde me ook dat Singapore een thuishaven is voor meer dan 30 internationale vooraanstaande Biomedische Tech bedrijven zoals Novartis, Takeda en GlaxoSmithKline. Deze door de overheid gecreëerde knowledge-hub, zorgt al jaren voor een toenemende acceleratie op vlak van Innovatie in de Bio Tech en Pharma industrie waarbij heel wat Westerse knowledge-hubs moeite hebben om te volgen.

Met al mijn nieuwe verworven inzichten over deze bloedhete Aziatische reizende ster, ben ik tot slot nieuwsgierig naar het plan van aanpak van de overheid mbt de sterke vergrijzing van de lokale populatie. Deze problematiek is demografisch immers zeer vergelijkbaar (en zelfs uitdagender) met die van Europa. In 2030 zal 1 op de 5 Singaporezen 65 jaar en ouder zijn. Dat betekent een verdubbeling ten opzichte van de huidige situatie. Daarom wil Singapore de eerste “Smart Nation” ter wereld worden door technologie te gebruiken die zal toelaten zorg efficiënter in te richten, de zorgsituatie meer naar huis te verplaatsen en mensen langer gezond en productief te laten leven. En als de Singaporezen alles beter blijven doen, dan is dé best practice voor die tak van onze gezondheidszorg mogelijks wel in het Oosten te vinden.


 https://mentorprise.be/mentorprise-international/













$show=/p/vacancy-updates.html$type=two$au=0$cm=0$c=10$p=1

[STAFF PICK]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$m=0$icon=1$show=/p/vacancy-updates.html

$show=/p/events.html$type=one$au=0$cm=0$c=5$p=1

$show=/p/news.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/news.html$type=grid$sn=0$rm=1$m=0$c=4

[STAFF PICK]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$m=0$icon=1$show=post

Naam

events,65,news,97,staff pick,88,vacancy updates,40,
ltr
item
Mentorprise Updates: Management Team "MT" Column - Zorgsector #Smartnation | mei 2017
Management Team "MT" Column - Zorgsector #Smartnation | mei 2017
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRVdsHZh93ofBPzoOzqrhcPZdz0N63irmVe99falaY6iRNVpueC92qhdv-UEP1T88x4GN_Oq24-4EhKfzlO4zXHYX_tQBIBJ0lLva_A67XkI-NnHrmBb820IAjN4HAHoaUq7QpAe_Glb3Z/s400/header+voor+MT+copy.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRVdsHZh93ofBPzoOzqrhcPZdz0N63irmVe99falaY6iRNVpueC92qhdv-UEP1T88x4GN_Oq24-4EhKfzlO4zXHYX_tQBIBJ0lLva_A67XkI-NnHrmBb820IAjN4HAHoaUq7QpAe_Glb3Z/s72-c/header+voor+MT+copy.jpg
Mentorprise Updates
https://blog.mentorprise.be/2017/03/management-team-mt-column-zorgsector.html
https://blog.mentorprise.be/
https://blog.mentorprise.be/
https://blog.mentorprise.be/2017/03/management-team-mt-column-zorgsector.html
true
808856990152240601
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy