$type=slider$sn=0$l=0$m=0$show=home

$show=home

Mentorprise | Digitaal solliciteren, hoe doe ik dat best?

Solliciteren is vaak spannend. Via het scherm solliciteren maakt het er niet makkelijker op. Wij geven je graag enkele tips, vanuit het perspectief van de recruiter, die je vast en zeker zullen helpen!

De afgelopen maanden verliep quasi elk contact digitaal. Videocallen met vrienden en collega's is ons niet meer vreemd. Toch is het anders wanneer je voor een sollicitatiegesprek voor het eerst een onbekende in een professionele setting ontmoet. Het online gebeuren kan dan een extra stressfactor zijn. 

Het valt niet te ontkennen. Bij sollicitaties komen altijd (gezonde) zenuwen kijken. Wij geven je graag enkele tips waardoor jij je niet alleen meer zelfzeker zal voelen, maar waardoor je ook sterker bij de interviewer zal overkomen. 

1) Kies een neutrale achtergrond

Bij een sollicitatie is een eerste indruk altijd belangrijk. Dat is bij een digitaal interview niet anders. Let daarom op je achtergrond. Kies voor een neutrale omgeving, in de mate van het mogelijke. Is het voor jou thuis niet makkelijk om een neutrale achtergrond te vinden? Maak dan gebruik van de "virtual backgrounds" die vele video apps reeds aanbieden. 

2) Rust in de ruimte

Verbouwingen, kinderen, lawaai uit de keuken, ... Het zijn allemaal geluiden die bij een videocall binnen de thuisomgeving kunnen horen. Een meeting in het kader van een sollicitatie is toch een belangrijk gesprek. Het is daarom beter om je even af te zonderen in een rustige ruimte. 

3) Check je netwerkverbinding op voorhand

Als je weet dat het internet bij jou thuis niet voldoet, zoek dan een ruimte waarin het netwerk wel goed is. Een alternatief is dat je inbelt via het mobiele datanetwerk in plaats van WIFI. Een slechte netwerkverbinding kan ervoor zorgen dat er kortsluiting komt op de communicatie. Het kan lijken alsof je iemand onderbreekt of het kan het gesprek moeizamer doen verlopen. Je hierop voorbereiden, zal ook al een deel van de stress wegnemen. 

4) Test de videocall software op voorhand

Om je zenuwen onder controle te houden, kan je best de digitale software op voorhand even testen. Installeer de nodige applicaties op je device. Bel eventueel ook enkele minuten voor aanvang in, zodat je zeker bent dat alles opstart. Heb je toch een technisch probleem bij je gesprek? Bel dan de persoon met wie de meeting gepland staat op per telefoon. Noteer het gsm-nummer ook op voorhand zodat je dat bij de hand hebt. 

Afhankelijk van de app die je gebruikt, kan je ook een profielfoto kiezen. Zorg ervoor dat dit een professionele foto is. 

5) Kleed je professioneel

We kennen het gevoel allemaal. Het is verleidelijk om je thuis comfortabel te kleden. Bij een sollicitatiegesprek moet je je eigenlijk voorbereiden alsof het een fysiek gesprek is. Kies daarom voor een nette professionele outfit. Herinner je dat die eerste indruk zeer belangrijk is. 

6) Let op je houding 

Heel veel mensen hebben de neiging om onderuit te zakken tijdens een videocall. Dat komt echter wat ongeïnteresseerd over. Zet je goed recht en kijk zoveel als mogelijk in de camera. Zo kom je actief en geëngageerd over. 

7) Wees op tijd!

Wees altijd op tijd voor een videocall. Dat komt het best over. Bel beter wat vroeger in dan te laat. 

$show=/p/vacancy-updates.html$type=two$au=0$cm=0$c=10$p=1

[STAFF PICK]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$m=0$icon=1$show=/p/vacancy-updates.html

$show=/p/events.html$type=one$au=0$cm=0$c=5$p=1

$show=/p/news.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/news.html$type=grid$sn=0$rm=1$m=0$c=4

[STAFF PICK]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$m=0$icon=1$show=post

Naam

events,65,news,97,staff pick,88,vacancy updates,40,
ltr
item
Mentorprise Updates: Mentorprise | Digitaal solliciteren, hoe doe ik dat best?
Mentorprise | Digitaal solliciteren, hoe doe ik dat best?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLzPQHDVyxPf8vYE8llk0ehEgPitpOhX89am-EuktcxNNr7ZQOKPZc8qzB0Osu6udBMXOIx1bJTuRIyjJHxx1eipBtdw0pPwz2EJDStYxY6tF0vWl2Fm6WbpdcKzSpm6D7V0yFD5AXq4Uw/w640-h360/Blauw+Foto+Architectuur+Presentatie+%25287%2529.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLzPQHDVyxPf8vYE8llk0ehEgPitpOhX89am-EuktcxNNr7ZQOKPZc8qzB0Osu6udBMXOIx1bJTuRIyjJHxx1eipBtdw0pPwz2EJDStYxY6tF0vWl2Fm6WbpdcKzSpm6D7V0yFD5AXq4Uw/s72-w640-c-h360/Blauw+Foto+Architectuur+Presentatie+%25287%2529.png
Mentorprise Updates
https://blog.mentorprise.be/2021/06/mentorprise-digitaal-solliciteren-hoe.html
https://blog.mentorprise.be/
https://blog.mentorprise.be/
https://blog.mentorprise.be/2021/06/mentorprise-digitaal-solliciteren-hoe.html
true
808856990152240601
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy