$type=slider$sn=0$l=0$m=0$show=home

$show=home

Mentorprise | EQ in tijden van pandemie (deel 1)


Hoog EQ leiderschap: In 2 blogs geven wij u 10 tips om uw medewerkers het gevoel te geven dat ze op de eerste plaats komen te staan tijdens de pandemie.  

Wanneer weken maanden worden, krijgen we een nieuw beeld van wat “normaal” is. Tijdens de pandemie moet u als leider meer dan ooit uw medewerkers op een persoonlijke en humane manier benaderen. Wat kan ik doen om een gevoel van veiligheid te creëren, empathie te tonen en vertrouwen op te bouwen met mijn team in deze omstandigheden? In deze blog bekijken we 10 tips die uw leiderschap ten goede kunnen komen.  

1. Verleng meetings voor persoonlijke check-up
Meetings duren gemiddeld 15 minuten langer omwille van een “check-up time”. Het doel hiervan is een oprechte, menselijke interactie. Start elke call met enkele persoonlijke vragen: Hoe gaat het met jou? Hoe maakt jouw familie het? Zijn je ouders nog gezond en hoe gaat het met de kinderen? Connecteren op een menselijk niveau is zo belangrijk en dat zijn we zeker nu verplicht aan elkaar. We zijn uiteindelijk allemaal gewoon mensen, dus waarom zouden we ons zo ook niet gedragen? 

Deze tijd is niet business gerelateerd, maar wel belangrijk om de connectie te bewaren. Medewerkers appreciëren het dat u interesse toont in hen en in wat er spelt in hun levens. Meer dan ooit is het tijd voor empathie en begrip. Zelfs als u of uw medewerkers nog niet persoonlijk getroffen zijn door COVID-19, sluimert er toch angst en bezorgdheid. Het is zo belangrijk om naar elkaar te luisteren en steun te bieden waar het kan. 

2. Ieders ervaring is uniek
Elke dag staan we voor nieuwe uitdagingen, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Verwacht niet dat iemand die vorige week productief was, dat deze week ook zal zijn. Niet al uw teamleden zullen op eenzelfde manier met de situatie omgaan. Aanvaard dat er verschillen en probeer ook op die verschillen in te spelen.  
Enkele vragen die uw als leider kunnen helpen: 
  • Zijn er zaken die we anders aanpakken die het team en jou persoonlijk ten goede komen? 
  • Wat kunnen we anders doen zodat jij het best kan presteren? Bijvoorbeeld: Heb je liever meetings in de ochtend of in de middag? Wat past het best in jouw familiaal schema?
  • Wat geeft je energie en wat put je uit? 
3. Gebruik diverse communicatiekanalen
Assumpties zijn uit den boze in deze periode. Blijf niet gissen, maar stel vragen.  Gebruik daarom verschillende kanalen waarop uw medewerkers in vertrouwen hun meningen of noden kunnen uiten. Zo kan u hen beter professioneel ondersteunen, maar ook privé. Vraag naar wat ze nodig hebben om optimaal te kunnen telewerken. Hebben ze nood aan technische programma’s of aan een betere bureaustoel? 

Via videocall zullen ze misschien niet alles willen zeggen of vragen. Om voldoende updates te krijgen, gebruik je dus best ook chats, e-mails et cetera. De bedoeling van dit alles is de vinger aan de pols te houden terwijl iedereen op afstand werkt. 

4. Let op lichaamstaal
Zoals gezegd, begin de call met een persoonlijke check. Zet tijdens dit deel van het gesprek ook uw voelsprieten op. Hoe antwoorden uw medewerkers? Gedragen ze zich anders dan op het werk? Komen ze gestresseerd over? Zijn hun antwoorden langer dan anders? Is hun communicatiestijl of hun ingesteldheid veranderd? Als u deze signalen kan opvangen, ziet u ook hoe iedereen omgaat met de situatie. 

5. Te veel videomeetings kunnen ook tegenwerken
Veel managers houden meer meetings dan anders om de connectie met het team te bewaren. Soms is een korte meeting echter beter dan een lange. Indien je meer informele team meetings wil organiseren, maak ze dan optioneel. De calls kunnen dan een zalige afleiding zijn, maar voor sommige meer introverte teamleden zijn ze misschien eerder een last.  

Onze aandachtsspanne wordt sterk op de proef gesteld. We moeten ons dagelijks werk zien te verzetten in een huishoudelijke context. We volgen daarenboven ook nog eens extra het nieuws wat toch wel enige stress genereert. Onze hersenen hebben dus vele prikkels te verwerken. Probeer daarom ook niet-essentiële meetings te vermijden, zodat iedereen de nodige rust kan krijgen.

Bron: The Enterprisers Project



$show=/p/vacancy-updates.html$type=two$au=0$cm=0$c=10$p=1

[STAFF PICK]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$m=0$icon=1$show=/p/vacancy-updates.html

$show=/p/events.html$type=one$au=0$cm=0$c=5$p=1

$show=/p/news.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/news.html$type=grid$sn=0$rm=1$m=0$c=4

[STAFF PICK]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$m=0$icon=1$show=post

Naam

events,65,news,97,staff pick,88,vacancy updates,40,
ltr
item
Mentorprise Updates: Mentorprise | EQ in tijden van pandemie (deel 1)
Mentorprise | EQ in tijden van pandemie (deel 1)
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_x-HlZDzZ5tI14AkfWfm8OqCDvSZuV2D_I4OnAunlv-H1pKlz_329KoIJePxDOZfwTJJ89u6ZfRPrdjJrVDupdVaYZIyDPBJNzNBGCViARqoplnpJdv0mol9RqOO5qRlT_aFEKYzltmId/s640/Banner+EQ+pandemie.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_x-HlZDzZ5tI14AkfWfm8OqCDvSZuV2D_I4OnAunlv-H1pKlz_329KoIJePxDOZfwTJJ89u6ZfRPrdjJrVDupdVaYZIyDPBJNzNBGCViARqoplnpJdv0mol9RqOO5qRlT_aFEKYzltmId/s72-c/Banner+EQ+pandemie.jpg
Mentorprise Updates
https://blog.mentorprise.be/2020/04/mentorprise-eq-in-tijden-van-pandemie.html
https://blog.mentorprise.be/
https://blog.mentorprise.be/
https://blog.mentorprise.be/2020/04/mentorprise-eq-in-tijden-van-pandemie.html
true
808856990152240601
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy