$type=slider$sn=0$l=0$m=0$show=home

$show=home

Mentorprise | Leadership en Hardiness in tijden van Corona


De Coronaperiode is pittig. Als leidinggevende of ondernemer moet u momenteel taai zijn. Mogelijk hebt u al hete vuren moeten trotseren, maar dit heeft geen van ons ooit meegemaakt. Door de versoepelingen krijgen we de indruk dat het leven en werk terug opstarten, maar de echte klap gaan we nog moeten incasseren. Hoe lang gaat dit nog duren? De vijand is onzichtbaar en niemand weet wanneer dit stopt. Er komt met andere woorden nog een zware periode aan waarin sterk leiderschap en hardiness onmisbaar zullen zijn. 

Beste manager, hoe gaat het met u? 
Als manager of ondernemer wordt u verondersteld zich sterk te houden. U bent als het ware de kapitein op het schip en blijft ten alle tijden aan boord. Uw mensen vertrouwen erop dat u de zaken rechthoudt en ervoor zorgt dat alles goed komt. Het is met andere woorden een zware last om te dragen. Daarom de vraag: Hoe gaat het u? Meer dan ooit heeft deze vraag betekenis gekregen. Het is dan ook belangrijk dat u deze eerlijk beantwoordt, zowel voor uzelf als voor uw omgeving. 

Managers zijn ook maar mensen en dat durft men soms te vergeten. Het is heel normaal dat u zich niet elke dag hypergelukkig of sterk voelt. Meer nog, u mag zich ook wel triest voelen, stress ervaren of zich zorgen maken. Vergeet dit gevoel echter niet te delen met uw familie en uw naaste collega’s. Uit het ventileren zal u ook opnieuw kracht putten.  

Leadership en Hardiness 
Hardiness”, in het Nederlands doorzettingsvermogen, vastberadenheid, volharding of taaiheid, is een term die binnen HR meer en meer zal opduiken. Zeker in de context waarin we nu leven is dit een belangrijk aspect. Managers worden geconfronteerd met een berg stress omwille van de veranderingen die op hen afkomen, de vele vragen waar ze mee zitten en de daarbij horende ontbrekende antwoorden. U hoeft niet in paniek weg te lopen van die stress. Stress in een onvermijdelijk deel van het leven. 

Voor de duidelijkheid, een hardy leader moeten we ons ook niet voorstellen als een norse leidinggevende met weinig empathie. Integendeel, een goede hardiness impliceert ook een gebalanceerde emotionele intelligentie. Een belangrijk onderdeel van het Emotioneel Quotiënt (EQ) is stressmanagement. Denk bij die term specifiek aan hoe iemand stressvolle situaties ervaart (stressmanagement), hoe iemand uitdagingen trotseert met het nodige zelfvertrouwen (zelfrespect) en hoe iemand overtuigd is en blijft dat hij/zij een moeilijke situatie kan doorstaan (optimisme).

Leiders of ondernemers met een gezonde dosis hardiness houden van uitdagingen, hebben het gevoel dat ze alles onder controle hebben en zetten zich voor de volle 100% in. Challenge, control en commitment. Drie termen die een sterke leider vandaag best in zich draagt om op zoek te gaan naar innovatie, de nodige nieuwe businessopties en dit alles met de glimlach. 

Makkelijker gezegd dan gedaan
Uiteraard staat u er niet alleen voor in dit proces. Consulteer uw familie, collega-managers en teamleden. Praat met hen over de toekomst, vraag naar hun visie en ontdek nieuwe mogelijkheden. Deins er ook niet voor terug externe steun te zoeken. Laat uw coachen door ervaren begeleiders. 

Mentorprise is sinds 1999 de referentie op vlak van het meten van emotionele intelligentie. Wij gebruiken de EQ-i 2.0, een wetenschappelijk onderbouwd instrument. Aan de hand van een online assessment van 133 items wordt uw emotionele intelligentie in kaart gebracht. In coaching gaan we samen uw werkpunten trachten te versterken met behulp van uw talenten. Ook op vlak van hardiness kunnen wij u begeleiden. Interesse in een vrijblijvend digitaal gesprek? Neem een kijkje op https://mentorprise.be/emotional-intelligence of mail naar eq@mentorprise.be om over dit thema in gesprek te gaan.




$show=/p/vacancy-updates.html$type=two$au=0$cm=0$c=10$p=1

[STAFF PICK]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$m=0$icon=1$show=/p/vacancy-updates.html

$show=/p/events.html$type=one$au=0$cm=0$c=5$p=1

$show=/p/news.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/news.html$type=grid$sn=0$rm=1$m=0$c=4

[STAFF PICK]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$m=0$icon=1$show=post

Naam

events,65,news,97,staff pick,88,vacancy updates,40,
ltr
item
Mentorprise Updates: Mentorprise | Leadership en Hardiness in tijden van Corona
Mentorprise | Leadership en Hardiness in tijden van Corona
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtA7_ID1ho07Rknmfo5-WVGIowSeLW5IVpWMgOphnvDBvNcCmT_EC4egBcFW9W7wj1ZrUuQE66W4pFLhMjWbGDtDqWqtlphtn6mJ_-a5rijYrovM5wBp4-SuE6LZ8epd23the3XfFc25I9/s640/Banner+artikel+sessie+2.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtA7_ID1ho07Rknmfo5-WVGIowSeLW5IVpWMgOphnvDBvNcCmT_EC4egBcFW9W7wj1ZrUuQE66W4pFLhMjWbGDtDqWqtlphtn6mJ_-a5rijYrovM5wBp4-SuE6LZ8epd23the3XfFc25I9/s72-c/Banner+artikel+sessie+2.jpg
Mentorprise Updates
https://blog.mentorprise.be/2020/05/mentorprise-leadership-en-hardiness-in.html
https://blog.mentorprise.be/
https://blog.mentorprise.be/
https://blog.mentorprise.be/2020/05/mentorprise-leadership-en-hardiness-in.html
true
808856990152240601
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy