$type=slider$sn=0$l=0$m=0$show=home

$show=home

Mentorprise | #ManagingAfterCOVID-19


Mentorprise nam tijdens de Corona-lockdown het initiatief om digitale netwerkcalls te organiseren. De deelnemers? Allemaal bedrijfsleiders uit diverse sectoren. De invalshoek? Managen na COVID-19.

Managers steken de koppen bij elkaar
Een versoepeling van de maatregelen klinkt enorm aantrekkelijk en sinds 4 mei heeft de afbouw zich geleidelijk ingezet. Dit betekent echter ook dat bedrijven voor grote uitdagingen komen te staan. Vele vragen rijzen: Wat na COVID-19? Hoe gaan we met alle veranderingen om? Welke acties dienen we te ondernemen? Hoe zit het met de vraag van de consument? Hoeveel medewerkers zullen we nog nodig hebben? En in welke omstandigheden zullen onze mensen moeten werken? Kortom, de begrippen “leidinggeven” en “werken” zullen potentieel een nieuwe definitie krijgen. 

Gemis aan fysiek contact
Tijdens de eerste #ManagingAfterCOVID-19 call stonden 3 grote vragen centraal, namelijk de impact van de coronacrisis op de organisatiecultuur, het bestaande businessmodel en persoonlijk leiderschap. In de 3 vragen was er telkens één terugkerende factor, namelijk het gemis aan fysiek contact tijdens het werk. Digitale meetings waren in vele (internationale) bedrijven al een bekend fenomeen. In tijden van lockdown zijn we nu ook verplicht om al onze interne vergaderingen online te organiseren. (Samen)werken via het scherm is echter minder evident dan gedacht om verschillende redenen. 

Het niet zien van collega’s heeft natuurlijk repercussies op de werksfeer en de connectie binnen het team. Wanneer de werkdruk daalt, kan ook het presterend vermogen van medewerkers hieronder leiden. Managers moeten hun team vanop afstand stimuleren en kunnen weinig controle uitoefenen. Dat maakt de taak natuurlijk niet makkelijker. Om de band sterk te houden en de sfeer te optimaliseren zijn korte “good morning” calls en digitale afterwork events een oplossing. 

Het kan niet anders dan dat we op termijn naar kantoor terugkeren. De vraag is alleen hoe dat dan precies zal verlopen. Alles wijst erop dat de Coronacrisis sporen zal nalaten. Thuiswerken zal mogelijk meer de norm worden. Kans bestaat dat we een minderheid van de weekdagen op kantoor zullen doorbrengen. Op die manier wordt het aantal medewerkers in eenzelfde ruimte beperkt. Een mogelijk voordeel dat uit deze manier van werken zal voortvloeien, is dat we efficiënter werken.

Die dagen waarop we ons op bureau bevinden, zullen we zoveel mogelijk meetings organiseren. Daarbij zal het belangrijk zijn om vergaderingen tot de essentie te beperken. Op die manier limiteren we ook het fysiek contact met anderen. Iedereen stapt goed voorbereid in de vergadering en blijft to the point. Ook commerciële afspraken zullen zo praktischer verlopen. Uiteraard zijn face-to-face gesprekken het meest doeltreffend, maar vaak vinden deze al plaats zonder zicht op verdere business. Door een voorafgaandelijke digitale screening kan nadien bepaald worden of de verplaatsing al dan niet noodzakelijk is. Dit zal niet alleen tijdsefficiënter zijn, maar het kan ook een positieve financiële impact hebben. 

Conclusie
De conclusie van deze digitale netwerkcall is dat niets vastligt. Uit de vragen ontstaan er meer vragen, sluitende antwoorden waren er niet. Niemand heeft op dit ogenblik de waarheid in pacht. Iedereen zal moeten afwachten hoe de situatie vordert en hoe zijn/haar business uit deze crisis zal komen. Een zekerheid is wel dat dit initiatief bedrijfsleiders deugd doet en aanmoedigt om positief naar de toekomst te kijken. Het is fijn om met collega-managers van gedachten te wisselen. Hoewel antwoorden ontbraken, zijn er wel nieuwe ideeën ontstaan. Ideeën waar de komende weken in de volgende calls op verder op kan gebouwd worden. 

Wil jij ook lid worden van het #ManagingAfterCOVID-19 panel worden? Stuur dan nu een mail naar hannelore.candries@mentorprise.be en ontvang een ticket voor de volgende call. 



$show=/p/vacancy-updates.html$type=two$au=0$cm=0$c=10$p=1

[STAFF PICK]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$m=0$icon=1$show=/p/vacancy-updates.html

$show=/p/events.html$type=one$au=0$cm=0$c=5$p=1

$show=/p/news.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/news.html$type=grid$sn=0$rm=1$m=0$c=4

[STAFF PICK]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$m=0$icon=1$show=post

Naam

events,65,news,97,staff pick,88,vacancy updates,40,
ltr
item
Mentorprise Updates: Mentorprise | #ManagingAfterCOVID-19
Mentorprise | #ManagingAfterCOVID-19
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUq93T3nrHrh2ZafrlEfH2LzRwST3V6NX0Q3QemfecQFbhIFOb63l46OaoWUkgsVWhrg3BCh9jbl2oF2b4fZw0_Audl2V5zWvr5OUKLzaJv-EtaYYztjyvy9AHuyGQuE5Ia1o3Nnma_WVE/s640/MM+%25231.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUq93T3nrHrh2ZafrlEfH2LzRwST3V6NX0Q3QemfecQFbhIFOb63l46OaoWUkgsVWhrg3BCh9jbl2oF2b4fZw0_Audl2V5zWvr5OUKLzaJv-EtaYYztjyvy9AHuyGQuE5Ia1o3Nnma_WVE/s72-c/MM+%25231.jpg
Mentorprise Updates
https://blog.mentorprise.be/2020/05/mentorprise-managingaftercovid-19.html
https://blog.mentorprise.be/
https://blog.mentorprise.be/
https://blog.mentorprise.be/2020/05/mentorprise-managingaftercovid-19.html
true
808856990152240601
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy